Isabelle van Schip

Isabelle van Schip begeleidt haar cliënten graag door een emotionele periode, op de snelweg naar een nieuw leven. Als advocaat in het personen- en familierecht is ze een juridische steunpilaar in echtscheidingen. Ze streeft na om buiten de rechtbank tot afspraken te komen, maar procedeert als dat de juiste weg is. “Ik sta voor mijn cliënten, die precies weten wat ze aan me hebben.”

“Een scheiding is vaak een erg ingrijpende gebeurtenis, met veel emotie en boosheid. Door alles te regelen en met een goede uitleg, kun je je cliënt geruststellen.”

Niemand is een nummer

Isabelle werkt sinds 2016 bij Bres advocaten en woont in Zeist. Wat ze fijn vindt aan het kantoor, is het persoonlijk contact met experts in andere rechtsgebieden. Niemand is een nummer bij Bres, en cliënten al helemaal niet. “Ik ben van de korte lijntjes en doorgaans goed bereikbaar. Dat vind ik zelf ook prettig, als cliënten weten dat ik nooit ver weg ben.”

Wat haar typeert? De drive om het uiterste eruit te halen voor haar cliënt, waarbij ze dossiers van a tot z uitpluist en haar professionele mening nooit indamt. “Ik ben heel duidelijk, eerlijk en open. Stel een cliënt is boos en wil per se voor A gaan, maar A is in mijn ogen niet de oplossing. Dan leg ik B uit en daar zijn ze achteraf blij mee. Ik durf anders te adviseren.”

“Mensen opgelucht de deur uit laten gaan, terwijl ze kort daarvoor door de bomen het bos niet meer zagen. Mooi dat ik daarvoor kan zorgen, alleen al door een goed verhelderend gesprek.”

Wat onderscheidt Isabelle?

 • Geïnteresseerd in jouw leven.
 • Goed bereikbaar, zelfs via Whatsapp.
 • Ze ziet haar leeftijd als kracht, bij het inleven en opbouwen van een band.
 • Ze blijft zich verbeteren en specialiseren via de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Nevenfuncties & lidmaatschappen

 • Ze is vrijwillig bestuurslid voor de Rechtswinkel Zeist, een onafhankelijke stichting die gratis eerstelijns rechtshulp verleent aan inwoners van de gemeente.

Tevredenheid het belangrijkste

Waar Isabelle de meeste voldoening van krijgt? “Als er afspraken zijn gemaakt over de kinderen of een huis en je er het beste uit hebt gehaald voor je cliënt. Zijn of haar tevredenheid, dat is het allerbelangrijkste.”

Rechtsgebiedenregistratie

Isabelle heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) het volgende rechtsgebied geregistreerd:

 • Personen- en Familierecht
  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Internationaal privaatrecht
  • Internationale kinderontvoering
  • Jeugdbeschermingsrecht
  • Ouderschap en erkenning

Deze registratie verplicht Isabelle elk kalenderjaar volgens de normen van de NOVA tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.