Johanna Six-Van der Werf

Als advocaat in het familie- en erfrecht levert Johanna Six-Van der Werf juridisch werk af dat staat als een huis. Kennis en kunde staat bij haar voorop, zeker als het gaat om juridische zaken in het personen- en familierecht. Ze is duidelijk, betrokken en eerlijk over de haalbaarheid. Half werk? Niet bij Johanna, die bezeten is van haar vak: “Ik vind het een mooie uitdaging om in schijnbaar hopeloze zaken, waar niets in lijkt te zitten, toch een gaatje te vinden.”

“Ik probeer een zaak altijd zo uit te leggen dat het voor de cliënt duidelijk is. Zodat deze weet waar de kansen liggen en zorgvuldige keuzes kan maken.”

Steunend en glashelder

Johanna is sinds 1993 advocaat en voegde zich in 2001 bij Bres advocaten. Haar focus ligt op het ontvlechten van vermogens in de familiesfeer, kwesties met een juridische, financiële en vaak ook emotionele component. Ze toont haar maatschappelijke betrokkenheid met gesubsidieerde rechtsbijstand en als bestuurslid van een aantal ideële organisaties. “Ik vind het belangrijk dat het systeem van rechtsbijstand goed werkt en dit hoort daarbij.”

Wat haar typeert? Ze steunt haar cliënten en overtuigt hen ervan dat ze nooit alleen staan. Johanna waakt wel voor irreële verwachtingen en is duidelijk over wat mogelijk is met de juridische gereedschapskist. “Emoties vertroebelen vaak een helder zicht. Mijn eerste taak is om te zorgen dat cliënten zich bewust worden van hun positie, waardoor zij zich gesterkt voelen en een zorgvuldige afweging kunnen maken. Daarbij kijk ik ook naar hun welzijn op de lange termijn.”

“Belangrijk is dat ik mijn cliënten een reëel toekomstperspectief schets, dat ze de consequenties overzien van een procedure. Niet alleen in termen van verlies en winst. Ik denk vooral ook in termen van levensgeluk.”

Wat onderscheidt Johanna?

  • Juridisch maatwerk, in iedere zaak.
  • Duidelijke, eerlijke, no-nonsense benadering.
  • Nuchter en relativerend, met een vleugje humor.
  • Heeft veel plezier in haar werk.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Lid van de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).
  • Lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN).
  • Maatschappelijk betrokken. Ze zit in het stichtingsbestuur van een rechtsbijstandsverzekeraar en in het bestuur van Dierzorg Eemland en Soester Zakenkring.
  • Voormalig lid van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van Eem-Vallei Educatief en oud voorzitter Zaken Vrienden Soest.

FAS  

Liefde voor het vak

Waar Johanna de meeste voldoening van krijgt? Om altijd het maximale te halen uit een zaak, hoe groot of klein dan ook. “Ik houd van mijn vak en heb er ook lol in. Als je bij mij komt, krijg je goed juridisch advies. Ik maak mij er niet met een jantje-van-leiden vanaf.”

Rechtsgebiedenregistratie

Johanna heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Erfrecht
  • Personen- en Familierecht

Deze registratie verplicht Johanna elk kalenderjaar volgens de normen van de NOVA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.