Maudy Vermin

Woningcorporaties weten Maudy Vermin al jaren te vinden, omdat zij al decennialang advocaat in het huurrecht is. Vanuit Bres advocaten onderhoudt ze langdurige relaties met corporaties. Ze adviseert, procedeert en geeft vanuit haar jarenlange kennis en ervaring cursussen. “Woningcorporaties hebben een sociale en idealistische kant. Daar voel ik me thuis bij.”

Ik ben ooit rechten gaan studeren met de overtuiging dat je met regels een rechtvaardigere maatschappij kunt creëren. Neem bijvoorbeeld een overlastzaak. Daar zijn vaak veel mensen bij betrokken; van overlastgever en familie, tot buren en corporaties. Eigenlijk help je ze allemaal.”

Voorsprong door voorbereiding

Maudy en woningcorporaties zijn al sinds 1992 verweven, toen ze als jurist begon bij het NCIV, destijds de koepel woningcorporaties. Sinds 1996 werkt ze als advocaat, nadat ze een kantoor oprichtte met haar huidige collega René. De twee gingen in 2012 samen met Bres advocaten. “Het is prettig en aantrekkelijk voor corporaties dat we bij Bres intern advocaten voor de verschillende rechtsgebieden hebben.”

Wat haar typeert? Maudy is flexibel, maar bereidt het liefst alles tot in de juridische puntjes voor. Alle feiten moeten op haar tafel liggen, om de zaak vervolgens van alle kanten te kunnen beoordelen. “Door een helder dossier op te stellen, met alle bewijsstukken en rapporten, creëer ik een voorsprong. Ik haal alles uit de kast voor mijn cliënt, denk alles goed uit en ga recht op mijn doel af: winst.”

“De sociale kant van het werk trekt me. Het is prettig om met en voor mensen te werken. En de zaken die je doet, zijn altijd weer anders en boeiend.”

Wat onderscheidt Maudy?

  • Specialist in zowel het huurrecht als in het contractenrecht.
  • Betrouwbaar, mede dankzij haar nauwkeurige en uitgebreide voorbereiding.
  • Analytisch vermogen, waarmee ze zaken goed uitdenkt.
  • Huisadvocaat van ruim 25 woningcorporaties, samen met collega René.
  • Snel en toegankelijk: ze leidt een infodesk voor medewerkers van woningcorporaties, die mogen bellen voor juridisch advies.
  • Brede (ook pedagogische) achtergrond.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA)
  • Lid van Juristenvereniging Appartementsrecht (JvA).

VHA

Gevoel iets bij te dragen

Waar Maudy de meeste voldoening van krijgt? “Als goede voorbereiding, communicatie en een uitgestippelde strategie lonen. En als je ziet wat een gewonnen zaak teweegbrengt voor de betrokkenen. Dat versterkt het gevoel dat je iets bijdraagt.”

Rechtsgebiedenregistratie

Maudy heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Huurrecht Woonruimte en Bedrijfsruimte

Deze registratie verplicht Maudy elk kalenderjaar volgens de normen van de NOVA tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.