Jan Erik van der Wolf

Jan Erik van der Wolf is een mensenmens in hart en nieren. Anderen helpen door een juridische kwestie op te lossen in het arbeidsrecht en contractrecht, dat is wat hem drijft. En dat met een flinke portie inlevingsvermogen en vertrouwen. Want, zo vindt Jan Erik, een goede relatie is alleen mogelijk met openheid van zaken. “Ik breng alle aspecten in kaart, blijf kritisch en geef inzicht in alle mogelijkheden.”

“De praktijk blijkt veel inventiever dan de theorie. Ik kom iedere keer weer nieuwe uitdagingen tegen, waarvoor ik zelf een oplossing bedenk. Dat vind ik leuk.”

Met iedereen overweg

Jan Erik werkt sinds 1983 als advocaat. De ervaring vormde hem tot een betrokken advocaat, die met uiteenlopende karakters fijn overweg kan. Hij straalt kennis en kunde uit en ook een serene rust, zodat iedereen snel op zijn gemak is. Maar met Jan Erik haal je niet alleen de ervaring in huis. Hij blijft zich ontwikkelen met cursussen en het lezen van literatuur.

Wat hem typeert? Hij is een soort lopende Wikipedia. Jan Erik wil namelijk alle feiten weten. En waarom iets op een bepaalde manier in elkaar zit. Daarvoor is veel extra leeswerk nodig. Diepzeeduiken en ingraven in dossiers. “Cliënten komen met een bulk aan ongesorteerde documenten. Aan mij de taak om dat uit te zoeken. Voor mij is het als puzzelen: wat heb ik voor me en wat kan ik ermee?”

“Ik ben makkelijk in de communicatie en telefonisch goed bereikbaar. Ik praat graag op een gelijkwaardige manier en denk mee over een oplossing. Daarbij hecht ik geen waarde aan status.”

Wat onderscheidt Jan Erik?

  • Houdt van diepgravend onderzoek en wil alles weten over een zaak en het recht.
  • Is een mensenmens en communiceert makkelijk met iedereen.
  • Is lid van de IAPL (International Alliance of Practising Lawyers).
  • Spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Duits.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Werkt als juridisch adviseur van de NNP (Nederlandse Nieuwsblad Pers).
  • Is voormalig vicevoorzitter van de Soester Zakenkring.
  • Lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Belangen beschermen

Waar Jan Erik de meeste voldoening van krijgt? Daar hoeft hij niet lang over na te denken. “Allereerst het werken met mensen. Zorgen wegnemen, belangen behartigen en problemen oplossen. Ik leg graag uit wat er speelt en laat cliënten meedenken over de best passende oplossing.”

Rechtsgebiedenregistratie

Jan Erik heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Verbintenissenrecht

Deze registratie verplicht Jan Erik elk kalenderjaar volgens de normen van de NOVA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.