René Boekhoff

René Boekhoff werkt niet slechts voor Bres advocaten, hij voelt zich ook onderdeel van ruim 25 woningcorporaties waarvoor hij advocaat is in het huurrecht. Hij is hun externe collega en pluist alle juridische zaken tot in de puntjes uit. Hij adviseert en procedeert in heldere taal. Begrijpelijk voor iedereen. “Want met vakjargon is niemand geholpen.”

“Ik neem klanten stap voor stap mee. Aan de hand. Zo weet diegene precies wat er aan de hand is, wat het doel is en wat de mogelijkheden zijn.”

De collega van woningcorporaties

Sinds 1997 is René advocaat. Daarvoor werkte hij als jurist bij een deurwaarderskantoor en juridisch adviseur bij het NCIV, de koepel voor woningcorporaties. Die kennis en ervaring nam hij mee de advocatuur in. Hij specialiseerde zich namelijk in het huurrecht, op het gebied van woonruimte en bedrijfsruimte.

Zijn inlevingsvermogen en betrokkenheid typeren René. Die eigenschappen zorgen ervoor dat hij alle aangesloten woningcorporaties op zijn duimpje kent. Ze mogen hem altijd bellen, voor een juridische zaak of juist om even te sparren. Drempels? Daar doet René niet aan. Hij is bereikbaar voor iedereen en helpt klanten met een begrijpelijke uitleg.

“Ik vind het fijn om zaken samen met woningcorporaties aan te pakken en op te lossen. Alles om de woningzoekenden en de bewoners in hun behoeften te voorzien: een fijne woonplek, zonder overlast en woonfraude.”

Wat onderscheidt René?

  • Ziet altijd meerdere oplossingen en weet welke uitweg het beste past voor jouw situatie.
  • Maakt het niet moelijker dan het is: spreekt en schrijft in simpele taal.
  • Gespecialiseerd in het huurrecht, en ook werkzaam in het burenrecht en algemeen verbintenissenrecht.
  • Huisadvocaat van ruim 25 woningcorporaties, samen met collega Maudy.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA).
  • Voormalig lid van klachtencommissies en de Raad van Commissarissen van woningcorporaties.

VHA

Rust en ratio

René haalt voldoening uit de doelgroep: het werken voor woningcorporaties. “Door een rustige en rationele aanpak wil ik snel tot oplossingen komen, ook in conflictsituaties. Ik vind het fijn om te luisteren en mee te kijken en te proberen om via logische vragen door te dringen tot de kern van de zaak. De klant moet zich gehoord en gekend voelen, waardoor er deuren worden geopend en zich oplossingen aandienen. Als zodoende de strategie is bepaald ga ik voortvarend voor de klant aan de slag. Altijd in samenspraak met de klant. Ik wil het betrouwbare en rustgevende anker zijn voor de klant.”

Rechtsgebiedenregistratie

René heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Huurrecht Woonruimte en Bedrijfsruimte

Deze registratie verplicht René elk kalenderjaar volgens de normen van de NOVA tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.