Kees Schoonderbeek

Kees Schoonderbeek staat als advocaat arbeidsrecht en personen- en familierecht naast de cliënt. Zijn persoonlijke benadering en drive om nodeloos procederen te voorkomen, typeren hem. Kees praat graag, maar luistert nog liever. Voordat hij adviseert over de beste manier van aanpak, wil hij namelijk alles weten van de cliënt: wat speelt er, wat wil je bereiken, welke oplossing lijkt acceptabel en is dat haalbaar?

“Ik ben altijd duidelijk over de haalbaarheid, tijd en kosten. Ik weeg het eindresultaat af tegen de inspanning. Ik ben er niet alleen om te procederen, maar juist ook om procedures te voorkomen.”

Jouw wegwijzer

Kees werkt sinds 1983 als advocaat en vestigde zich in 1986 in Soest. Sindsdien zit hij niet meer in de schoolbanken, maar stoppen met leren deed hij nooit. Hij spijkert zijn kennis bij en verdiept zich tijdens iedere zaak weer opnieuw in de meest recente wet- en regelgeving. “Zorgen dat ik niet op routine vaar, dat maakt het boeiend en uitdagend.”

Hij is eigenlijk een soort wegwijzer. Kees stippelt namelijk de beste route uit voor cliënten. In een wereld van dynamische ontwikkelingen en moeilijke termen, neemt hij mensen bij de hand. “Ik bied graag inzicht, zodat de cliënt weet waar hij of zij aan toe is.” Dat doet hij voor instellingen, bedrijven en particulieren.

“Bij Bres advocaten hebben we korte lijntjes. We staan midden in de samenleving. We zijn persoonlijk betrokken. Voor mensen zijn deze zaken vaak ingrijpend.”

Wat onderscheidt Kees?

  • Zijn no-nonsense werkwijze.
  • Hij zegt eerlijk wat hij ervan vindt.
  • Kees probeert mensen ook de andere kant van de medaille te laten zien: de kansen en het procederen.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Tevreden afsluiten

“Het geeft me voldoening als een cliënt een vervelende periode met een tevreden gevoel kan afsluiten”, vertelt Kees. “Zodat diegene de kwestie achter zich kan laten en verder gaat met zijn of haar leven.”

Rechtsgebiedenregistratie

Kees heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Personen- en Familierecht

Deze registratie verplicht Kees elk kalenderjaar volgens de normen van de NOVA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.