Gabriëlle Steenbakkers

Toch die omgevingsvergunning bemachtigen of een last onder dwangsom van tafel krijgen: als advocaat bestuursrecht vecht Gabriëlle Steenbakkers samen met jou beslissingen van overheidsorganisaties aan. Ze is gespecialiseerd in het omgevingsrecht, handhavingsrecht en sociaal zekerheidsrecht en gaat voor je in bezwaar, beroep of hoger beroep. Ook dient Gabriëlle namens jou een zienswijze of handhavingsverzoek in. “Alles om een positief resultaat te behalen.”

“Ik heb een intrinsieke drive om zaken tot een zo goed mogelijk einde te brengen.”

 

Directe lijntjes, altijd in overleg

Gabriëlle werkt sinds 2010 als advocaat en stapte in 2019 in bij Bres advocaten. Haar insteek is om procedures te voorkomen, waarbij ze gebruik maakt van directe lijntjes met bestuursorganen. Om zo zaken op korte termijn op te lossen. Toch leunt ze ook op jarenlange processuele ervaring, met vele bezwaarzaken en (hoger) beroepsprocedures tegen gemeenten, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank en DUO.

Wat haar typeert? Gabriëlle is betrokken, integer, maar ook zeker vindingrijk. Verrassen met nieuwe argumenten waardoor haar cliënt alsnog in het gelijk wordt gesteld, die uitdaging inspireert haar. Ze wil er alles uithalen voor jou en schroomt dan ook niet om jou huiswerk mee te geven. “Ik ben een pietje-precies en dat kleine stukje informatie kan net de doorslag geven.”

Wat onderscheidt Gabriëlle?

 • Ze is betrokken, punctueel en snel bereikbaar.
 • De laatste cursussen, rechtspraak en regelgeving: ze volgt het als specialist allemaal op de voet.
 • Kent de ins en outs van jouw dossier binnen no-time uit haar hoofd, dankzij een sterk analytisch vermogen.
 • Ze onderhoudt korte lijntjes met bestuursorganen om zaken onderling tot een goed einde te brengen.

“Iedere zaak is uniek. En dat betekent per zaak bekijken wat de beste strategie is. Een interessante uitdaging, waarbij ik nauw samenwerk met mijn cliënt.”

Wat Gabriëlle voldoening geeft? Winnen, eventueel dankzij een creatieve strategie uit haar advocatenkoffer. “Zodat mijn cliënt toch zijn of haar droomhuis mag bouwen. Of dat de gemeente alsnog handhavend gaat optreden naar aanleiding van een door mij ingediend handhavingsverzoek. Dat zien, geeft mij een kick.”

Rechtsgebiedenregistratie

Gabriëlle heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Omgevingsrecht
  • Natuurbeschermingsrecht
  • Ruimtelijk bestuursrecht
 • Sociaal zekerheidsrecht
  • Werknemersverzekeringen
  • Volksverzekeringen
  • Sociale voorzieningen

Deze registratie verplicht Gabriëlle elk kalenderjaar volgens de normen van de NOVA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.